OIK Općine Trnovo-Postupak žrijebanja za dodjelu pozicija u biračkim odborima za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine

Dana, 07.08.2024. godine u skladu sa odredbama Uputstva o žrijebanju političkih subjekata za mjesto u biračkom odboru za

Dana, 07.08.2024. godine u skladu sa odredbama Uputstva o žrijebanju političkih subjekata za mjesto u biračkom odboru za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine (“Službeni glasnik BiH”, broj: 31/24 i 46/24) (u daljem tekstu: Uputstvo) s početkom u 16:00 sati u prostoriji sale Općine Trnovo proveden je postupak žrijebanja. 

U skladu sa članom 2. stav (2) Uputstva, pravo učešća u postupku žrijebanja za članstvo u biračkim odborima u izbornoj jedinici Općine Trnovo imalo je 5 ovjerenih političkih subjekata iz dostavljene liste od strane Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Postupku žrijebanja prisustvovalo je 3 predstavnika ovjerenih političkih subjekata, a nakon provedenog postupka žrijebanja i dodjele pozicija u biračkim odborima za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine, svim predstavnicima ovjerenih političkih subjekata od strane Općinske izborne komisije općine Trnovo dostavljene su popunjene Tabele-Pregled konačne dodjele mjesta u biračkim odborima, kao i Izvještaj koliko su politički subjekti sa liste ovjerenih političkih subjekata u Općini Trnovo pojedinačno dobili mjesta u biračkim odborima ( u vidu tabelarnog prikaza). 

Također, svim ovjerenim političkim subjektima iz dostavljene liste od strane Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine dostavljen je i SG-1 obrazac, kojeg su politički subjekti obavezni dostaviti Općinskoj izbornoj komisiji općine Trnovo uz popunjenu Listu, sukladno članu 3. stav (2) naprijed navedenog Uputstva.

Postupak žrijebanja provodio se javno i isti je snimljen audio i video zapisom, te se isti nalazi u sjedištu Općinske izborne komisije u Trnovu.

Leave a Comment