Odbrana BiH- Igman 2024.

Danas se na području općine Trnovo održavaju centralne programske aktivnosti manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2024”.

Danas se na području općine Trnovo održavaju centralne programske aktivnosti manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2024”.

Kratki program, odavanje počasti i polaganje cvijeća upriličeno je na centralnom spomen obilježju šehidima na Velikom Polju. Delegacija Općine Trnovo položila je cvijeće.

Uslijedio je prigodan vjerski program, te klanjanje džuma-namaza u haremu Ratne džamije na Igmanu uz veliki broj vjernika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Program je počeo učenjem odlomaka iz Kur'ana, hutbu će predvoditi muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, a Dovu za domovinu Bosnu i Hercegovinu proučit će dr. Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Podsjećamo manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2024 – Od Dana nezavisnosti do Dana državnosti” započela je 1. marta i trajat će do 25. novembra, najavljeno je u aprilu tekuće godine na press konferenciji Organizacionog odbora manifestacije.

Predsjednik Organizacionog odbora i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović u ovom povodu je kazao kako se i ovogodišnja manifestacija održava na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, a da je centralni program manifestacije 2. august na platou Igmanske džamije.

 

 

 

Leave a Comment