Proljetna akcija čišćenja na području općine Trnovo

Velika koordinirana proljetna akcija čišćenja Kantona Sarajevo, koju provodi Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite

Velika koordinirana proljetna akcija čišćenja Kantona Sarajevo, koju provodi Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, započela je na području općine Centar a u naredna dva dana aktivnosti će se provoditi na području općine Trnovo.
Naime, u četvrtak, 30. maja 2024. godine, u 7 sati ujutro sa Babinog Dola učesnici akcije krenut će u provođenje planiranih aktivnosti u sve četiri mjesne zajednice općine. Akcija podrazumijeva koordinirano učešće svih komunalnih preduzeća – Park, Rad, Vodovod i kanalizacija, Pokop, KJU za zaštićena prirodna područja, te se za područje općine Trnovo uključilo i JKP Trnovo i ZOI’84.

Uklanjat će se divlje deponije, tačnije odvoz otpada sa deponije u mjestu Garež, vršiti ručno i mašinsko čišćenje javnih površina, košenje i uređenje zelenih površina, obrezivanje stabala, pranje ulica, zatim uređenje zelenih površina oko spomen-obilježja u mjesnim zajednicama, te čišćenje kanalizacije u naselju Gračanica.

Leave a Comment