Kulturno-umjetničko društvo “Biseri Bjelašnice” obilježilo 20 godina rada i postojanja

“Igrom i pjesmom naroda Bjelašničkog kraja” naziv je smotre koja slavi raznolikost naroda, njihovih običaja i to kroz

“Igrom i pjesmom naroda Bjelašničkog kraja” naziv je smotre koja slavi raznolikost naroda, njihovih običaja i to kroz folklornu baštinu. Ideja je ovo i projekat KUD „Biseri Bjelašnice“ koji su smotrom obilježili 20. godina jubilarnog rada i svog predstavljanja kako u Bosni i Hercegovini, tako i cijelom svijetu upravo običaje naroda, tradicije i kulture Bjelašničkog kraja.

Događaj je nakon defilea održan jučer (29.09.2024. godine) u Domu kulture u Hrasnici, a osim domaćina nastupili su i KUD Novotravničko biserje, KUD Igman, KUD Ivan Planina, KUD Biseri Sevdaha.

Na manifestiji su prezentirani postignuti rezultati, te je predsjednik Udruženja, gospodin Salem Lučkin istakao kako ovi rezultati ne bi bili mogući bez podrške Općine Trnovo i njenog načelnika gospodina Ibre Berila, te bez podrške Općine Ilidža.

Općinama i načelnicima su uručene zahvalnice KUD-a „Biseri Bjelašnice“, a Zahvalnicu Općine Trnovo preuzela je pomoćnica Općinskog načelnika, gospođa Zineta Hadžić, koja je čestitala svim članovima ovaj značajni dvdesetogodišnji jubilej.

 

 

 

 

Leave a Comment