Misija OSCE-a uspješno provela projekat turističke promocije Gornjodrinske regije i općine Trnovo

Cilj projekta je promocija turističkih potencijala Gornjedrinske regije, razvijanje i jačanje saradnje u regiji kroz realizaciju zajedničkih projekata

Cilj projekta je promocija turističkih potencijala Gornjedrinske regije, razvijanje i jačanje saradnje u regiji kroz realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti turizma.

Naime, OSCE Misija u BiH je inicirala aktivnosti fotografisanja i snimanja turističkih atrakcija u općinama i opštinama regije. Cilj je produkcija visokokvalitetnih fotografija i video sadržaja koji će biti dodijeljeni svim opštinama, općinama i gradovima u okviru inicijative za njihove promotivne potrebe, webstranice, društvene mreže, biltene, letke i slično. Materijali će biti korišteni i za website za koji je planirano da promovira turističku ponudu regije.

U maju mjesecu predstavnici OSCE-a sa predstavnicima Općine Trnovo prethodno su identificirali nekoliko lokacija, a onda i obišli četiri najatraktivnije turističke lokacije općine Trnovo kako bi se zabilježili kadrovi od koji su nastali foto i video materijali, kojima sada raspolaže Općina Trnovo zahvaljujući ovom projektu OSCE-a.

Video i foto-materijal možete pogledati ovdje;

 

 

Video pogledajte ovdje- link; 

 

Autor video i foto materijala: Vladimir Tadić

Leave a Comment