Prvi dan škole

Općina Trnovo i ove godine realizuje projekat podrške i pomoći učenicima i njihovim roditeljima za početak nove školske

Općina Trnovo i ove godine realizuje projekat podrške i pomoći učenicima i njihovim roditeljima za početak nove školske 2024/2025. godine.

Općina Trnovo za ovu školsku godinu je obezbijedila poklon-bon u iznosu od 100 KM za sve učenike škole, dok za đake prvake ruksake sa svim neophodnim školskim priborom, što je mali doprinos lokalne zajednice i briga manje roditeljima koji opremaju djecu u školu.

Nakon priredbe dobrodošlice koju su za prvačiće pripremili stariji učenici, uslijedila su prigodna obraćanja najprije direktora škole, a zatim i predstavnika Općine Trnovo, kao i drugih gostiju.

Direktor osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići, jedine koja djeluje na području naše općine, poželio je sretan početak nove školske godine, istaknuvši prethodno koliko odlične uslove nudi sama škola ali i lokalna zajednica;

“Draga djeco, dragi prvačići danas je prvi dan jednog vama novog i zanimljivog razdoblja. Pred vama je bezbroj trenutaka koje ćete pamtiti zauvijek. Želim iskreno čestitati i roditeljima, budite ponosni na svoju djecu, budite im motivacija i najveći oslonac kada s vama podijele svoje strahove, zabrinutost i radost. Svima nama, posebno vama prvačićima želim sretan početak nove školske godine.”

Pomoćnik Općinskog načelnika, gospodin Mirsad Mešić je uručio poklone Općine kako prvačićima, tako i onim starijim učenicima, te u svom kraćem obraćanju istakao kako je nastavljena i dosadašnja praksa da učenici svih razreda dobiju poklone od Općine za novi početak, te da imaju obezbjeđen prevoz od kuće do škole i od škole do kuće, te naravno na kraju svog obraćanja poželio sreću u školovanju i početak nove školske godine.

Leave a Comment