Izvršeno čišćenje i uređenje putnih pojasa uz lokalne puteve

U proteklom periodu na području naše Općine odvijale su se aktivnosti na čišćenju i uređenju putnog pojasa uz

U proteklom periodu na području naše Općine odvijale su se aktivnosti na čišćenju i uređenju putnog pojasa uz lokalne puteve. Aktivnosti su obuhvatile uklanjanje granja i niskog rastinja, košenje trave i održavanje zelenih površina u putnom pojasu, te održavanje potrebne preglednosti puta i oznaka u putnom pojasu.

U protekloj sedmici očišćeni su putni pojasi na slijedećim dionicama: Rijeka-Govedovići (1800 dužnih metara), Rijeka-Boljanovići (1100 metara), Rijeka-Bašci (2700 metara), Luka-Durakovići (1100 metara).

Redovito uređenje cestovnog pojasa i uklanjanje rastinja doprinosi i ljepšem izgledu općine Trnovo, a pored unaprijeđene bezbjednosti učesnika u saobraćaju olakšava se i pristup seoskim domaćinstvima i imanjima. Svakako za dugoročnu trajnost i očuvanje naših lokalnih puteva neophodan zajednički angažman Općine i građana, te stoga pozivamo građane koji uz putni pojas imaju parcele sa šumom ili drugim drvećem, da iste redovito održavaju kako bi se nesmetano i sigurno odvijao promet i osigurala preglednost i propisani slobodni profil na cesti.

Leave a Comment