Općina Trnovo danas potpisala Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje dječijeg parka na Babinom Dolu

Općina Trnovo krajem prošle godine aplicirala je na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, na osnovu

Općina Trnovo krajem prošle godine aplicirala je na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, na osnovu čega je danas potpisan Ugovor o namjenskom korištenju budžetskih sredstava sa ovim Ministarstvom.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je ovim Ugovorom Općini Trnovo odobrilo finansijska sredstva u iznosu od 15.000,00 KM u svrhu sufinansiranja projekta izgradnje dječijeg parka na Babinom Dolu-Bjelašnici.

Općina Trnovo prema ovom Ugovoru se obavezuje da će u roku od 12 mjeseci od dana potpisivanja realizovati predmetni projekat.

Ugodno mjesto za igru i zabavu

Ugodno mjesto za igru i zabavu na čistom planinskom zraku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podsjećamo da kada je u pitanju projekat izgradnje dječijeg parka na Babinom Dolu, lokacijski smještenog pored šetnice i sportskih terena na Babinom Dolu, čija je izgradnja započela 2022. godine kada su izvedeni betonski radovi, park je oivičen stazom sa betonskim popločanjem, postavljene su betonske parkovske klupe i korpe za otpatke, nakon čega je u 2023. godini postavljeno 8 stubova za javnu rasvjetu sa LED rasvjetnim tjelima, te su sada predmetnim Ugovorom sa Ministarstvom predviđeni montažni radovi na postavljanju opreme i rekvizita po predmjeru i specifikaciji iz glavnog projekta.

Cilj ovog započetog projekta je najmlađim stanovnicima općine Trnovo, kao i brojnim posjetiocima i turistima za vrijeme ljetne sezone omogućiti više zabave i aktivnosti.

 

Pin It

Leave a Comment