Danas zastave na pola koplja – sjećanje na Srebrenicu

Uposlenici Općine zajedno sa Općinskim načelnikom i predsjedavajućom Općinskog vijeća su nakon oglašavanja zvuka sirene ispred centralnog spomen-obilježja

Uposlenici Općine zajedno sa Općinskim načelnikom i predsjedavajućom Općinskog vijeća su nakon oglašavanja zvuka sirene ispred centralnog spomen-obilježja šehidima Trnova minutom šutnje ili učenjem Fatihe odali počast žrtvama Srebrnice.

  • Dovoljno je reći- danas je 11. juli. Ne smijemo zaboraviti nepravdu i žrtvu, a put ka istini i pravdi je najteži, no budimo od onih koji ga slijede, naročito mi građani Trnova, koji smo slično osjetili na svojoj koži, poruka je predsjedavajuće Općinskog vijeća danas.

 

U isto vrijeme nakon Marša mira, i ovog 11. jula klanjana je dženaza u Potočarima za 14 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine u Srebrenici. Općina Trnovo i ove godine ima predastavnike i učesnike Marša mira. Naime, članovi udruženja građana Rendžer, kojima je Općina Trnovo i ove godine pružila podršku za organizaciju odlaska na 20-ti po redu Marš mira, su nakon pređenih 100 km od Nezuka do Potočara stigli u Potočare jučer oko 18:30 sati. ,

  • Ovo je moj 8-i Marš mira, Nezuk-Potočari. Svaki korak sa sobom nosi posebnu emociju, emociju koja nas podsjeća zašto smo tu, za što koračamo i prelazimo ovaj put, i emociju koja nas motiviše i kada postane naporno da nastavimo i da budemo ovdje i naredne godine učesnici Marša mira i da pozivamo svoje bliže i svoje prijatelje da se pridruže kako bi nas bilo svake godine više i više, te da zajedno djelimo ovu emociju, kazala je Merisa Mizdrak Kolar, učesnica, predstavnica Općine Trnovo.

 

 

Leave a Comment