Održan četvrti po redu memorijalni turnir Mehmed Meša Mulaosmanović

Ovog vikenda, tačnije u subotu, 29.06.2024. godine, na igralištu pored administrativne zgrade Općine, u Trnovu održan četvrti memorijalni

Ovog vikenda, tačnije u subotu, 29.06.2024. godine, na igralištu pored administrativne zgrade Općine, u Trnovu održan četvrti memorijalni turnir, u znak sjećanja na Mehmeda Mešu Mulaosmanovića.

Mehmed Mulaosmanović je u periodu od 1990. do 1997. godine obavljao funkciju predsjednika Općine Trnovo, a u vremenu od 1992. do 1996. godine bio je predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Trnovo. Pored toga, Mehmed Mulaosmanović je bio i organizator otpora, a u poslijeratnim godinama upisao se u vakife džamije Ostojići. Mehmed Mulaosmanović je svojim odnosom prema mladim ljudima, ovoj općini i državi zaslužio da ga se sjećamo i mlađim naraštajima prenosimo njegovu hrabrost i gordost.

U ovogodišnjem turniru je učestvovalo ukupno 10 ekipa, a nagrađeni su istaknuti pojedinci turnira, najbolji golman- Zuko Asmir i najbolji igrač -Mršo Edis, te ekipe koje su zauzele prva tri mjesta uz pehare i novčane nagrade;

  1. Ekipa kompanije Dolfarm iz Sarajeva
  2. Klub malog fudbala Tango
  3. Ekipa Caffea Amsterdam iz Fojnice

Općina Trnovo je finansijski podržala održavanje ovog turnira, na čemu se zahvalio organizator, mladi čovjek iz Trnova, Sedin Mulaosmanović, a na čiju je ideju i inicijativu isti održan prvi put još prije četiri godine.

– Hvala svim ekipama na učešću, fer igri, i nadam se da se vidimo i slijedeće godine. Pored samog fudbala naša misija i cilj održavanja ovakvih takmičenja je prvenstveno promicanje sportske kulture, kulture sjećanja na velikane naše prošlosti, ali i širenje prijateljstava druženjem naših mladih, pa i onih koji tu svake godine dolaze samo kao navijači, završio je Mulaosmanović.

 

Pin It

Leave a Comment