Akcija čišćenja započela je jutros

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Trnovo, koja je započela danas u ranim jutarnjim satima, uz prisustvo

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Trnovo, koja je započela danas u ranim jutarnjim satima, uz prisustvo Općinskog načelnika, Ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, te predstavnike i radnike kantonalnih, komunalnih preduzeća i ustanova, radnike JKP Trnovo i uposlenike ZOI-a 84.

Početak akcije i izjave Ministra, Općinskog načelnika i direktora ZOI’ 84 pogledajte ovdje.

Komunalna preduzeća, u koordinaciji sa Općinom, danas provode aktivnosti iz svojih oblasti u mjesnim zajednicama Šabići i Dejčići, dok je za drugi dan akcije planirano čišćenje i uređenje preostale dvije mjesne zajednice Trnovo i Delijaši.

Kako je istaknuto prvenstveno će biti cilj riješiti probleme poput čišćenja kanalizacionih odvoda i crpanje septičkih jama(naselja Ostojići, Dujmovići, Godinja i Gračanica), ali i čišćenje onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, zatim odvoz smeća sa dvije divlje deponije, te sanacija i popravka rasvjetnih tijela.

Danas su pokošene zelene površine i očišćene od rastinja i smeća na širem području Babinog Dola. Pokošena su i uređena mezarja Dejčići i Ostojići. Oprane su saobraćajnice i šetnice na Babinom Dolu, a narednog dana akcije planirano je pranje ulica oko administrativnih zgrada Općine u Trnovu.

Za sve učesnike Općina Trnovo obezbijedila je hranu i piće tokom trajanja akcije.

Ovim putem se pozivaju građani da uzmu učešće u akciji uređenjem svojih dvorišta, kako bi svi zajedno dali doprinos za očuvanje naše okoline, našeg životnog ambijenta i prirodnih ljepota naše općine.

Pin It

Leave a Comment