Obilježena godišnjica “Dani otpora mjesne zajednice Delijaš”

Mjesna zajednica Delijaš u kalendaru svojih aktivnosti svake godine posljednje nedjelje u mjesecu maju obilježava sjećanje na prvi

Mjesna zajednica Delijaš u kalendaru svojih aktivnosti svake godine posljednje nedjelje u mjesecu maju obilježava sjećanje na prvi organizovani otpor agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području ove mjesne zajednice. To je dan kada se stanovnici ove mjesne zajednice sjećaju svih šehida i svih umrlih pripadnika Armije i MUP-a RBiH. Program je započeo na centralnom spomen-obilježju mjesne zajednice Delijaš učenjem jasina, ilahija i prigodnim obraćanjem. Organizator obilježavanja i ove 32. godišnjice bilo je Udruženje Jedinstvena organizacija boraca ”Unija veterana” uz finansijsku podršku Općine Trnovo. Na obilježavanju je ove godine učešće uzela i Osnovna škola “Zaim Kolar” izvođenjem dva recitala o domovini, a prisutnima se obratio gospodin Zakir Imamović zahvalivši što na ovakav način svi zajedno iskazujemo svoje dužno poštovanje prema onima koji su dali svoje živote za našu slobodu.


Počast su odale i cvijeće položile delegacija Općine Trnovo, delegacija JOB Unija veterana Kantona Sarajevo, zatim Koordinacija boračkih udruženja Općine Trnovo i Udruženje Veterani policije Općine Trnovo.

Nakon centralnog programa obilježavanja u centranoj džamiji u Delijašima proučen je tradicionalni mevlud uz prisustvo mjesnih džematlija i brojnih gostiju.

Pin It

Leave a Comment