Sanacija puta Garež Delijaš

U mjesnoj zajednici Delijaš okončan je projekat sanacije dionice puta M 18.1 Garež-Delijaš, tačnije dio puta u naseljenom

U mjesnoj zajednici Delijaš okončan je projekat sanacije dionice puta M 18.1 Garež-Delijaš, tačnije dio puta u naseljenom mjestu Kerletine Luke. Vrijednost ovih radova iznosila je 499.867,46 KM.

Radovi na sanaciji obuhvatili su asfaltiranje u dužini od 650 metara, širine 6 metara. Projektom je zamjenjen postojeći asfalt, izvršena zamjena podtla, proširena saobraćajnica, te rješena odvodnja.

Urađeni radovi na glavnom magistralnom putu kroz ovu mjesnu zajednicu općine Trnovo će značajno olakšati pristup stanovnicima do njihovih naselja i okolnih područja.

Općina Trnovo kao investitor će putem Službe za urbanizam, građenje, komunalne poslove i zaštitu čovjekove okoline nastavit ulagati u infrastrukturu i druge projekte kako bi se poboljšali životni uslovi svih stanovnika ovog područja, te investirati u projekte čija će realizacija imati pozitivan uticaj na cijelu lokalnu zajednicu.

Radove izvodi firma MGBH d.o.o., dok nadzor nad radovima vrši kompanija Radis d.o.o.

 

 

Leave a Comment